Danmarks Matematiklærerforening

Aktuelt fra Tidsskriftet MATEMATIK


Blog indlæg fra Folkeskolen.dk

 • Nytårstanker i GeoGebra Instituttet
  Nytåret plejer at være en tid til refleksion over det forgangne år og et forhåbningsfuldt kig frem mod det nye. Jeg vil undlade at kaste mig ud i et nytårsfortsæt og i stedet blot love, at vi i instituttet fortsat vil gøre, hvad vi kan for at udbrede kendskabet til GeoGebra og inspirere til, hvordan man kan bruge programmet i matematikundervisningen.
 • Hvordan registrerer man elevernes regnestrategier?
  Vi benytter alle forskellige regnestrategier, når vi skal løse problemer, der involverer tal. Nogen har udsøgte strategier for hovedregning, andre har brug for papir og andre igen deres lommeregner. Fundamentet for at udvikle hensigtsmæssige regnestrategier lægges i de første klasser. Derfor er det en god ide at være opmærksom på, dels hvad man som lærer forventer af sine elever, og dels hvordan man finder ud af, hvilke strategier de benytter - samt hvordan de kan udvikle nye og bedre.
 • Det kan være svært at være 2-sproget i matematikundervisningen!
  Der er kommet væsentlig mere tekst i matematikundervisningen i takt med at der arbejdes mere med problemløsningsopgaver, og det udfordrer stærkt de 2-sprogede elever.
 • Når du skal have eleven motiveret til at forbedre sig fagligt
  Har du elever der motivation og har du brug for at kortlægge deres vej igennem matematikken i grundskolen? Så kan matematikkens vej være noget for dig.
 • Det skal være fedt at være nørd!
  Mange ressourcer i dagligdagens matematikundervisning går til eleverne i matematikvanskeligheder…