Kænguruen i Danmark i 2021

Kænguruen 2021 afholdes 18. marts for 2.-7. klasse.

Hvis eleverne er hjemsendt 18. marts, bliver det muligt at deltage virtuelt.

Tilmelding til konkurrencen er åben, og der er deadline 16. marts. Husk at din skole skal have en dataaftale med Forlaget MATEMATIK ApS før I kan tilmelde klasser.

Plakat

Du kan finde plakaten for 2021 her.

Kænguruen

Den tredje torsdag i marts er international Kængurudag, hvor ca. 6 millioner elever fra 75 lande deltager i den internationale matematikkonkurrence Kænguruen. Konkurrencen består af små anderledes og udfordrende opgaver, og formålet er at styrke elevernes interesse for matematik og give dem lyst til at udforske matematiske problemstillinger.

I Danmark startede Kænguruen i 2015 for 4.-5. klassetrin, og blev i 2016 udvidet til 4.-7. klassetrin. Desuden kan 2.-3. klassetrin deltage i Den Lille Kænguru.

I Danmark kæmper klasserne mod hinanden, så klassen med det bedste gennemsnit vinder. Vi kårer en første, anden og tredje plads på hver årgang på 4.-7. klassetrin, og der er fornemme præmier til alle førstepladserne.

Kænguruen består af en individuel konkurrence og en fælles udforskningsdel efter konkurrencen, hvor klassen hopper videre med Kænguruen og udforsker opgaver fra konkurrencen sammen.

I konkurrencen skal eleverne individuelt løse et opgavesæt på 60 minutter med fem svarmuligheder til hver opgave. For 4.-5. klassetrin er der 21 opgaver, og for 6.-7. klassetrin er der 24 opgaver.

Da det er en konkurrence med flotte præmier til bedste klasse, er det skolens ansvar, at eleverne ikke arbejder sammen under den individuelle del.