Nordisk Matematikkonkurrence – opgaverne og vinderne

2023 - 2024

Der er tilmelding frem til 1. november - se tidsplanen her

2019 - 2020

I indeværende skoleår har vi desværre ikke fundet vindere af konkurrencen grundet Covid-19 og alle de restriktioner, den har medført.

Vi håber, I alligevel har haft lejlighed til at arbejde med nogle af opgaverne i jeres virtuelle undervisning

Opgaver og svarark:

Opgaver første runde Svarark første runde

Opgaver anden runde Svarark anden runde

Kriterier for fordybelsesopgaven

Fordybelsesopgaver

2018 - 2019
Stort tillykke til 8x fra Gammelgaardsskolen fra Aarhus, der blev nummer 1 i problemløsningsdelen, efter en meget spændende finale. Holdet fik 24 point ud af 25 mulige. Flot gået. Finland vandt fordybelsesopgaven.

2017 - 2018
Stort tillykke til 8.a fra Gammelgaardsskolen i Aarhus, der har repræsenteret Danmark ved den Nordiske Finale i Finland, der blev afholdt den 4.-6. juni. I år var der to vindere i projektdelen og det var Danmark og Finland.

Mulbjergskolen vandt rapport opgaven - kan ses her

2016 - 2017
I år var det 8,1 fra Vodskov Skole, der repræsenterede Danmark i Nordisk Finale. Holdet fik 400 EURO for en fjerdeplads i problemløsning og 200 EURO for en delt andenplads i projektdelen.

2015 - 2016
Stort tillykke til 8y fra Kongevejens Skole, der blev nummer 2 i problemløsningsdelen, efter en meget spændende finale. Holdet fik 20 point ud af 25 mulige. Flot gået. Norge vandt med 21 point.

Kriterier_til_fordybelsesopgaven

2014-2015

Det var 8 BT fra Bagsværd Kostskole og gymnasium der vandt og deltog i den Nordiske finale, der blev afholdt i Trondheim, Norge.

2013 - 2014

8. klasse fra Atheneskolen i Søborg var som vinder med i den Nordisk finale, der blev i år afholdt i Korsholm i Finland i dagene 4.-6. juni.

Holdene fra Danmark og Finland opnåede begge 23 point ud af 25 mulige. Der måtte så en ekstraopgave til at finde den endelige vinder, og her var Finland hurtigst til at aflevere deres svar, men flot gået af Danmark. For denne præstation fik de en pris på 700 Euro.

2012-2013

Den vindende klasse er 8. m fra Lukas-skolen i Vejle.

De løste samtlige opgaver til ug med kryds og slange! TILLYKKE med den fortjente 1. plads. Vi ønsker jer HELD & LYKKE i Nordisk Finale, som finder sted på Eksperimentariet i København.!

2011 - 2012

Stort tillykke til 8.a fra Allerslev Skole i Lejre ved Roskilde, der sammen med Finland opnåede 21 point ud af 25 ved finalen, der blev afholdt i dagene den 5. og 6. juni i Stockholm.

2010-2011

8B fra Katrinebjergskolen i Aarhus vandt den danske konkurrence, og deltog ved den nordiske finale i Reykjavik på Island, hvor de vandt projektprisen.

Opgave semifinaler Svarark semifinaler

Opgaver finale Svarark finale

2009 - 2010

Vinder blev 8A fra Vestre Skole, Grenå, som vi siger stort til lykke til. Det betød at 8A fra Vestre Skole deltog i den nordiske finale i Island i begyndelsen af juni måned.

2008-2009

8b fra Åby Skole deltog som årets danske vinder i den nordiske finale i Finland i juni måned. Her mødte de vinderne fra Island, Norge, Sverige og Finland. Det var også spændende.